04 september 2009

J&J listar

Från flipp till flipp till flopp till flopp tillbaka till den första flipp? Bild: Guardian


Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Under sommaren kommer vi att köra transferspecial, och kanske att vi fortsätter med helt enkelt vanliga heta ämnen när fönstret väl stängt. Men nu, det som gäller är officiellt klara övergångar och inga fåniga rykten.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt
3) Helt OK
4) Bra
5) Mycket imponerande
6) Sanslöst underbart


¤ ¤ ¤

1. Nope, ingen kardinalusel övergång denna sista veckan!

2. Richard Dunne (Manchester City --> Aston Villa, £6 miljoner)
City-hjärtat Dunnes avsked var sista biten av det gamla City. Resten av spelarna är för framtiden. Och ja, man kan inte ha Richard Dunne i startelvan om man vill nå en plats bland de fyra största. Så, varför värvar Villa honom? Han har ledaregenskaper och var inte jättedyr, samtidigt som Villa behöver mittbackar. Men som sagt, den här värvningen osar inte direkt framtidsanda.

3. Claudio Ranieri (Arbetslös --> Roma, 0 spänn)
Efter Luciano Spallettis Romas nedgång och fall var det helt enkelt dags att sätta punkt. Luciano hade nått så långt han kunde, och det var dags att lämna över. Claudio Ranieri är en man av enorm rutin, och ett enormt Roma-hjärta. Ska man bygga en ny era kring Ranieri? Nja, jag vet inte. Men vi får heller inte glömma vem det var som la grundstenarna i dagens framgångsrika Chelsea-lag. Ranieri är en bra korttidslösning för Roma, men man bör nog snart börja fundera på Ranieris efterträdare.

4. Anthony Mounier (Lyon --> Nice, €2,5 miljoner)
Mounier är en klassisk yttertyp; snabb, teknisk och kortväxt, men som även är rätt produktiv av sig vilket är ett stort plus i kanten. Tyvärr är konkurrensen i Lyons offensiv stenhård, och 22-åriga Mounier har mestadels fått nöta bänk och varvat det med korta inhopp. Nu släpper Lyon honom till Nice, likadant som de gjorde med Loic Ramy ifjol. Nu är Remy landslagsman för Frankrike, och oddsen på att Mounier tar samma älgkliv är inte extremhöga.

5. Niko Kranjcar (Portmouth --> Tottenham, £2 miljoner)
Inte en personlig favorit (JH), men att få in en sådan skicklig spelare, så fort och billigt dessutom, som ersättare åt skadade landsmannen Modric är galet bra. Pompey bygger dessutom upp en fin Championshiptrupp inför nästa säsong, det är helt otroligt hur en klubb kan agera som de gjort på transfermarknaden de senaste åren. Muntari, Johnson, Crouch, Defoe, Diarra, Distin, Campbell, O'Neil, Benjani ut de senaste åren och vilka är ersättarna? Inte ens kultlirare som Glen Little, Lauren och Djimi Traore finns kvar. Men nog om det, nu väntar vi på att 'Arry ska värva tillbaka Chimbonda!

6. Andriy Shevchenko (Chelsea --> Dinamo Kiev, fri transfer)
He's coming home, he's coming home, he's coming, Sheva's coming home! Efter några fånigt misslyckade år i Chelsea och Milan är det dags att vända hem till det Dinamo Kiev han tog till semifinal i Champions League förra årtiondet. Mannen som i en match gjort två mål på exakt samma klockslag (övertid i första halvlek, sen i början av andra) kommer med all sin rutin vara ovärderlig för Kiev.


¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Lincoln (Galatasaray --> ?, gratis)
Lincoln såg ut att vara en Eintracht Frankfurtlirare, men klubben drog sig ur affären i sista stund. Antagligen var han för dyr, men det är bara att hoppas att någon annan Bundesligaklubb hugger honom, ty han är kontraktslös och får därmed göra klart med en ny klubb trots att fönstret är stängt.

¤ ¤ ¤

Det var allt för det här transferfönstret. Nu, tveka inte att kommentera!

1 kommentar:

  1. Tungt bra blogg, jag läser med största intresse.

    SvaraRadera