28 december 2009

If football only lasted for 89 minutes...

Amatörspelaren som avslutar en helt bisarr vändning för jumbon. Fotbollen är ibland vacker. Bild: Daily Mail

Engelska lag har bjudit på några av fotbollsvärldens mest fantastiska upphämtningar genom åren, som Pool - Milan 3-3 (-05), Pool - Arsenal 0-2 (-89), Everton - Wimbledon 3-2 (-94) och Everton - Sheffield Wednesday 3-2 (-66), och idag fylls den listan på med Championshipmatchen mellan Peterborough United och Cardiff City.

Peterborough anställde Sir Alex's son Darren Ferguson som tränare år 2007, och avancerade då från League Two till Championship på blott två säsonger. Den här säsongen började dock inget vidare för Peterborough och Darren fick sparken i mitten av november. Den nya tränaren Cooper från Kettering har dock bara tagit sex poäng på sju matcher så laget ligger fortfarande på en jumboplats. Cardiff å andra sidan har legit i toppen av Championship under några säsonger nu och kommer allt närmare den första sejouren i engelska högstaligan sedan 1962. Om man vill nå Premier League krävs det dock att man slår jumbon...

... och det började ju bra. Ledley satte 1-0 till Cardiff redan efter sex minuters spel. Peterborough försökte vakna till liv, men var helt värdelösa och Ledley gjorde sedan även 2-0. 3-0 av Bothroyd kom av bara farten och den fruktansvärt duktiga Whittingham satte 4-0 bara minuter senare - detta var alltså innan halvtidsvilan. Peterborough slängde in Frecklington och Simpson i halvtid, och trots 0-4 underläge var Peterboroughpubliken helt fantastisk och gav hela laget ett lyft. Simpson fick direkt gör 1-4 och publiken började sjunga "We`re gonna win 5-4". Peterborough tvingades sedan byta ut keepern Lewis på grund av skada, men direkt efteråt blev det 2-4 genom Lee. Trots en riktig kämparinsats från Peterborough ville det sig inte riktigt framför Cardiffs mål, främst på grund av Cardiffs målvakt Marshalls storspel. Men...

... lagkaptenen Boyd hade varit fantastisk under hela matchen. I den 89:e minuten var det dags för honom att på allvar kliva in i handlingarna. En helt fantastisk vänsterkanon på volley gjorde att det stod 3-4 samtidigt som fjärdedomaren visade att det var tre tilläggsminuter.

Minuterna rullade på, samtliga på London Road satt med hjärtat i halsgropen. 93:e minuten. Långt inkast från Peterboroughs Whelpdale. Den inbytte reservmålvakten McKeown nickskarvar bollen och efter allmänt kaos skjuter den också inbytte Simpson in 4-4. Josh Simpson, mannen som Peterborough hämtade in från den engelska amatörligan förra månaden, avgör alltså utan tvekan årets match i the Championship. 2009 kunde inte ha avslutats vackrare, och från och med nu har jag ett litet gott öga till Peterborough United i framtiden.

Tränaren Cooper om vad han sa till spelarna i halvtid: "Inget speciellt, jag funderade mest på om jag skulle hämta bilen och åka hem".

/JH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar