05 december 2009

Vad är grejen, Robert?

Världens snyggaste lagdräkt genom tiderna. Det är bara därför det är en sådan stor bild. Bild: Wikipedia

Mycket engelskt från mig på senare tid, men så får det bli, för det går inte att undgå att fråga: Vad är grejen, Robert?

Robert Earnshaw, född i Zambia men flyttade till Wales som ung, är en underlig människa. Anfallaren är den enda i världen som har gjort ett hat-trick i samtliga av följande turneringar: Premier League, Championship, League One, League Two, Carling Cup, FA-cup och även i landslaget. Intressant nog är att innan dagens match mot lokalrivalen Leicester hade han bara gjort ett hat-trick i varje turnering, med två undantag; två gånger har han gjort hat-trick i Carling Cup samt League One. Idag gjorde han alltså ytterliggare ett hat-trick vilket gör att han gjort 10 hat-trick i sin proffskarriär.

Visst har han alltid varit en bra målskytt, men detta är något utöver det vanliga. Han flyger runt som en vante i riktigt novemberrusk i vissa matcher för att sedan blixtra till ordentligt och hålla god Premier Leagueklass. Han har dock bara gjort ett mål per säsong de senaste två Premier Leaguesäsongerna. Premier Leaguesäsongen innan det gjorde han elva mål, men han alltså då med ett hat-trick trots att han lirade i West Bromwich.

Nåväl, Earnshaws målform var ett välkommet tillskott till Nottingham, som nu har elva raka matcher utan förlust och ligger på en tredjeplats i Championship. Earnshaw har varit mycket skadad den här säsongen och fått nöja sig med inhopp, och frågan är hur många spelare i Championship som är bättre än honom när han är i form?

Det som är tråkigt är att han spelar i just Nottingham Forrest numera, eftersom han är en riktig Cardifflegend borde han tillhöra den klubben. Faktiskt, så är han fansens favorit genom tiderna - efter den legendariska "The best player you have never seen play football" Robin Friday, som nästan är värd en egen post. Någon annan gång kanske, för nu ska vi fundera på vad som är grejen med Robert. Ett missförstått geni eller en kille som bara är den...

/JH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar