11 december 2009

J&J listar

Landslagsaktuell: Robert "Bobby" Lester från Barking. Bild: BBC

Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt
3) Helt OK
4) Bra
5) Mycket imponerande
6) Sanslöst underbart

¤ ¤ ¤

1. Juve
Liverpool ute, sure thing. Alla är överens om att deras trupp inte håller, men Juve? Snacket har ju gått om att de gjort en av Europas bästa sommartransferfönster och plockat in Melo, Diego och Caceres, men hösten har inte sett lovande ut. Man hänger med i tabelltoppen tack vare sina anfallares extremt starka huvudspel, men inte ens världens bästa målvakt, Gianluigi Buffon, har kunnat klara Juve vidare till åttondelsfinal i Champions League. 1-4 i avgörande hemmamatchen mot Bayern München var kvittot på att de inte håller i år. Ciro Ferrara lär dock få säsongen på sig i alla fall, men vad som händer sen är extremt ovisst.


2. Lasse Kinch
"Fransmannen Merida", "Vänsterbacken Djourou", Bartley som uttalades "Bradley", "Brassen Mitroglou" - och detta var bara Lasse Kinchs misstag under matchens två första minuter i veckans Champions Leaguematch mellan Arsenal och Olympiakos. Som om inte Kinch har enorma problem med att uttala namn, är uselt påläst och hittar på saker stup i ett så har han dessutom en värdelös spelförståelse. Varför den här mannen fortfarande har ett kommentatorsjobb på en relativt stor TV-kanal är inget annat än stort långfinger mot kunderna som betalar för att få se matcherna. Det är nästan ett större misstag att ha Kinch som kommentator än vad det är att ha Elin Ekblom-Bak i Champions League-studion. Viasat skämmer ut sig totalt.

3. CL-omrörarna
Varken Rubin Kazan, Urinea Urziceni eller Dinamo Kiev gick vidare från sina grupper, men nog rörde de om riktigt bra i den främst västeuropakryddade grytan. Dessutom tog sig CSKA Moskva sig vidare från en väldigt tuff grupp, och vi ser fram emot att se Krasic och grabbarna i åttondelen. Å andra sidan: vad gjorde Debrecen, Maccabi Haifa och Glasgow Rangers i den här turneringen? Det var rätt pinsamt att se, men förhoppningsvis är detta något att bygga vidare på för Europas lite mindre ligor.


4. Newcastle

En ytterst medelmåttlig tränare, en tunn trupp, en ägare som inte vill äga klubben, Joey Barton, Carroll som verkar bli misshandelsåtalad, nedflyttning och all allmän turbulens kring klubben - ändå verkar man ta hem The Championship som på beställning. Det finns bara en säker Championshipmatch på Stryktipset varje vecka och det är att Newcastle vinner. Inte nog med att man vinner matcherna, man gör det med en stensäker defensiv där en kille som Coloccini helt plötsligt verkar ha lärt sig att spela försvarsspel. Bara en sådan sak är värd en stor eloge.

5. Bobby Zamora
En spelare som alltid gör viktiga mål, men grejen är att han enbart gör viktiga mål för att sedan gå mållös i femton raka matcher efter det. Han bjuder dock på ett targetspel i världsklass, och Roy Hodgson är nog hyfsat nöjd över att Zamora nobbade Hull i somras med tanke på Zamoras höst. Zamoras match mot Sunderland i helgen var inget annat än ren magi från Brighton & Hove Albions egna guldgosse. Ett avgörande nickmål, och Sunderlands mittbackar försökte göra allt för att stoppa Zamora - sparkar, armbågar, bensaxar, skallningar - men utan resultat. Inte kan den här killen göra ett sämre jobb som target än Emile Heskey! Are you watching, Capello?

6. Mallorca
Hemmastatistik: 7 matcher, 7 segrar, 0 oavgjorda, 0 förluster, 20 gjorda mål och 3 insläppta. Att man förlorat storstjärnorna Dani Güiza och Juan Arango de senaste åren verkar inte beröra ö-laget ett dugg, och Mallorca ligger i dagsläget på 6 plats i Primera Division. Får man bara lite fason på bortaspelet så spelar man i Europa nästa säsong.


¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Stuttgart
Inte nog med att dom såklart vänder på skutan efter att vi kritiserat dom, nu vill dom sparka Jens Lehmann. Det är inte helt okey.

Butt och Bolat
Det kan aldrig tidigare ha hänt att två målvakter gjort mål i samma CL-gruppspelsomgång. Och det var ju inte vilka strutar som helst.

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar