15 december 2009

Walking in a Jody Craddock Wonderland


Jody Craddock, vilken man detta är. Född i Birminghamområdet, började spela i en klubb kallad Christchurch (fantastiskt namn), var sedan flera år i Cambridge, sedan flera år i Sunderland, och nu har han varit flera år i Wolves (sedan 2003 närmare bestämt). I många, många år har han varit den där typiska brittiska medelmåttan som gjorde jobbet som ungefär 700 andra brittiska mittbackar klarar av: stånka, nicka och tjonga - samtliga på ett rätt medelmåttligt sätt, såklart, även om han blivit bättre med åren.

I år har det dock hänt någon extremt med Craddock. Han och Berra som mittbackspar bildar Wolves starkaste lagdel, och visst är Craddock lite stabbig men han har antagligen varit lagets bästa spelare såhär långt. Inte nog med det - han har dessutom stått för fyra mål vilket gör honom till lagets interna skytteligaledare. Det är inte vilka mål som helst heller.

Två mål mot Stoke (2-2)
Ett mål mot Arsenal (1-4)
Ett mål mot Bolton (2-1)

I en ålder av 34 år verkar Craddock nu har peakat till sin karriärs topp. Kontraktet med Wolves går ut till sommaren, och vi hoppas såklart att han avslutar karriären i sin hemstad, men det hade varit kul med ett par års Craddocklir till. Engelsk fotboll behöver det, för trots att de där övriga 699 brittiska mittbackarna gör samma jobb gör ingen det på samma sätt som Jody Craddock. En konstnär (!) som bjuder både på det himmel och helvete på planen. Framförallt brukar det vara fantastiskt kul att se Craddock bli pressad - antingen blir det ett
mål a la Bradford (00:25 in i klippet)
eller skiter han på sig och det blir ett mål i baken istället. Det blir inte bättre av att Craddock är ungefär tre teskedar hög.

I vilket fall. Du har din chans nu, Capello...

/JH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar