06 februari 2010

Dekanus Vindarsle - Fortfarande världsklass


Jag hade tänkt göra en rapport om Ross Countys (skotska andradivisionen) förkrossande 9-0 mot Stirling Albion (skotska tredjedivisionen) i skotska cupen, men Dean får gå före idag.

Dean Windass var så nära en tipsextraspelare man kunde komma i dagens moderna fotboll. Född i Hull och var under många säsonger Hull Citys stora stjärna, men han hann faktiskt med 13 klubb-byten under sin karriär. Han gjorde över 700 matcher och la av först i höstas, 40 år gammal. En riktig legend som hann med saker som att skjuta in det avgörande play off målet som tog Hull till Premier League, hamna i slagsmål med Harewood på ett kasino, dragit en motståndarna i testiklarna mitt under en match, blivit utvisad tre gånger under samma match och mycket, mycket mer - men framförallt var han en stor fotbollsspelare som vi sent, om ens någonsin, ska glömma bort.

I väntan på att hans managerkarriär ska ta fart jobbar han just nu på SkySports, och han håller nästan lika hög klass där som på planen. Förra helgen levererade han det här klippet som redan känns smått legendariskt. Lite annat mot Sveriges svar som är typ Elin Ekblom Bak och Lasse Kinch...

Dean Windass däremot. Där har vi en person där uttrycket mannen, myten, legenden passar perfekt in. Tack för allt, och fortsätt gärna att förgylla våran vardag.

/JH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar