01 februari 2010

Årets övergång är klar

Utseendet, namnet, Exeter... Allt är världsklass. Bild: Exeters hemsida

Ni behöver inte längre tänka på hur fräckt det vore om Ribery dök upp i Scunthorpe till sommaren, vilken som blir Palermos nästa tränare eller vilken süperstjärna som Bayern M snor i sommar bara för att man kan - nu har årets häftigaste övergång redan skett vilket gör att man kan ta lätt på alla kommande övergångar eftersom ingen kan slå denna.

Exeter City åkte ur motsvarande engelska division 3 år 2003 och hamnade till slut i administatörernas händer då man hade enorma skulder på många miljoner pund. Efter många års hårt arbete med spel i lägre divisioner och sanering av ekonomin är man nu tillbaka i League One (dvs. tredjedivisionen) och det är inte sedan just år 2003 som Exeter värvat in en spelare för pengar. Då man värvade Sean Devine från Wycombe för £70 000 och det är alltså först idag är det brutet då man värvat in mannen med ett av fotbollsvärldens bästa namn: Troy Archibald-Henville. Han har varit på lån under ett år och då han bara hade ett halvår kvar på kontraktet med Tottenham var han antagligen inte så dyr.

Exeter har tidigare varit så fattiga att klubbens tränare, Paul Tisdale, även är registrerad som spelare trots att maltesen (!) inte spelat en match sedan 2000 innan han kom till Exeter. Nu har man sålt spelare till bland annat Plymouth, Crewe, Wolves och Derby vilket gör att ekonomin blir bättre, men man har fortfarande en lång väg att gå.

En sak är dock säker. Klubben som gav Cliff Bastin till fotbollsvärlden är på väg mot något stort tack vare en helt fantastisk och idealisk värvningsfilosofi.

/JH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar