21 februari 2010

"I vilken stad ska hans staty stå?"


Det brukar ju vara så att alla italienare spelat i minst 10-talet klubbar. Corrado Colombo är inget undantag. Han blir 31 år gammal i augusti, men har ändå hunnit med 14 klubbadresser.

Fostrad i Atalanta, där han hade svårt att imponera. Ivägskickad till Pistoiese ett år för att få igång självförtroendet. Det gick väl sådär. Dock; att som 21-åring göra 2 mål på 26 matcher för en Serie B-klubb och ändå bli uppköpt av Inter tyder på att Inter är pazza men även att Colombos agent var helt fantastisk. Det berodde nog mest på Pazza Inter; det här var en tid då klubben inte hade några som helst problem att betala 100 miljoner för rätt medelmåttliga chansningar. En titt här gör en på ganska gott humör. Vad fan tänkte Inter på under tidsperioden 96-06 liksom?

Nåväl, Colombo var det. Trots att det bara blev fem matcher i Interdressen fick han fortsätta att spela fotboll i Serie A och Serie B under tio raka säsonger efter det; på de tio säsongerna gjorde han 26 ligamål, och då får vi komma ihåg att han lirade över 200 matcher som anfallare och drar man bort hans (med hans mått mätt) fantastiska vår i Spezia 07 får man 18 mål på 9,5 säsonger. Det är helt absurt uruselt för en anfallare som trots detta fick chans efter chans på sig att visa upp sig i Serie A för Sampdoria, Ascoli, Livorno och Atalanta. Samtidigt gjorde han alltså inte heller någon nöjd i Serie B när han spelade för Torino, Bari, Pisa, Brescia och andra hälften i Spezia.

Nu är dock ordningen lite återställd. Han lirar för kultlaget Hellas Verona i Serie C1. Hans facit där? 18 matcher - 3 mål. Var dock inte förvånad om han dyker upp i typ Bologna i sommar. Jag vill veta numret till Colombos agent. Maken till värdelös lirare får man leta efter.

/JH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar