26 februari 2010

J&J listar

Cacau med den klassiska brasse-målgesten. Bild: Bundesliga.de

Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt

3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


¤ ¤ ¤

1. Portsmouth

Administration, 9 poängs avdrag och ordförande Peter Storrie avgår. Är detta rock bottom för den engelska sydkustklubben? Troligtvis inte.

2. Alvaro Santos
Han hade chansen att bli lite små-Gud i Helsingborg förra säsongen, men valde Öis istället. Nu duger inte Superettan åt den gamle skyttekungen, och Alvaro Santos gör sitt bästa för att göra sig rätt så omöjlig i Örgryte. Allra senaste är att en deal till Helsingborg är på gång. Ett år för sent, Alvaro.

3. Sporting CP
Man anställer en ny sportchef (Costinha) som precis avslutat sin spelarkarriär och har noll erfarenheter utanför planen, Mati Fernandez var ett felköp, man är 20 poäng från förstaplatsen i ligan, Angulo värvades in och släpptes på free transfer inom bara några månader, Nani är den enda storförsäljningen sedan C.Ronaldo, den nya coachen har haft stora problem att hitta en jämnhet i spelet och man sitter bara på en ordentlig anfallare, resten av anfallarna är definitoner av medelmåttor.

Å andra sidan slog man ut Everton ur Europa League, har flera defensiva stortalanger som kommer göra mycket nytta för Portugals landslag i framtiden, gjort ett mycket bra köp i João Pereira och har några pengarkossor i Veloso och Moutinho, som kommer bli extremt dyra när de säljs. Nutiden är sådär, framtiden bättre.

4. Jonas Olsson i landslaget
Han har varit Sveriges tredje bästa mittback under ett bra tag nu, men Lagerbäck vägrade ändå ta med honom i landslagstruppen. Nu får han äntligen chansen i A-landslaget och det är som sagt inte en dag för sent. Ut med Hansson, in med Olsson. Det blir nog ingen extrem generationsväxling i landslaget under Hamren, utan bara bit för bit och det kan nog vara bra på alla sätt.

5. Marco Borriello
En kandidat till Lippis VM-trupp? Möjligen. Borriello har haft det svårt i Milan, men är en underskattad fotbollsspelare som tyvärr kan få sin karriär förstörd på grund av skador samt att han ibland blir lite för osynlig. En rörlig, stark striker med en fantastisk vänsterfot är dock allt åtråvärd hos alla klubbar och i helgen gjorde han det här målet. Milans offensiv (i form och skadefri) är en av Europas bästa, I dare say.

6. Anfallsreserverna del 2
Det hade mest blivit bänken för Cacau i Stuttgart, speciellt sedan nye tränaren Christian Gross tog över efter Markus Babbel. Är man en bänkspelare och vill in i startelvan gäller det att ta chansen när den dyker upp. 28-åriga Cacau gjorde det fyra gånger när Stuttgart mötte Köln på hemmaplan. Fyra mål alltså, och succé. Och det bara fortsatte när motståndet uppgraderades till Barcelona. Han sköt nämligen 1-0 i den första halvleken mot de regerande CL-mästarna, och är det någon man unnar sådana mål så är det reserverna.

Roman Pavlyuchenko har precis som nästan alla Tottenhamvärvningar de senaste tio åren varit ett stort skämt i sin nya klubb. Han har vägrat lära sig engelska, brännt målchanser och det enda som gör att han är kvar i laget nu under våren är att Spurs lånade ut Robbie Keane till Celtic. Trots detta är han förstås fortfarande långt ifrån en startplats, men i bortamatchen mot Wigan fick han komma in med kvarten kvar. Två mål blev ryssens skörd i den matchen, och några dagar senare smällde han in två mål igen när Tottenham krossade ut Bolton ur FA Cupen.

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Den japanska stjärnan
Nakata ersattes av Nakamura, men vem ersätter Nakamura på Europascenen nu när han drar tillbaka till Japan? CSKA Moskvas Honda?

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar