09 februari 2010

Youssef Rabeh Beckenbauer!

To Russia With Love? Bild: Mountakhab.net

Jag har tidigare skrivit lite om Talal El-Karkouri på bloggen; en elegant marockansk mittback som härjade i bland annat Charlton under ett par år. Marocko och mittbackar verkar vara en bra kombination här på bloggen. El-Karkouris yngre kollega Youssef Rabeh har gjort några riktigt idiotiska och oförsvarbara saker (två gånger fyllekörning), men han är numera Marockos kanske bästa defensiva spelare; ändå får han knappt spela i landslaget, mycket tack vare sina problem utanför planen.

Han var landets lagkapten i U-20 VM 2005 där Marocko bland annat slog ut Italien och tog sig till matchen om tredjepris, där Brasilien var för svåra. Trots detta har han sedan dess fått spela i några klubbar utan att direkt få något förtroende; ettårskontrakt har blivit uppföljda av halvårskontrakt, både för att spelaren men framförallt för att klubbarna vill det. Han är en för stor chanstagning, helt enkelt. Förutom sina två fyllekörningar (varav den andra skedde medan hans körkort fortfarande var indraget) har han hunnit med att att både slagit till en taxichaufför, supit till det under ett läger med Levski Sofia, blivit avstängd flertalet gånger från sina klubbar med mera. Nu har Levski Sofia dock fått nog av alla hans bad boy-bravader. Efter dryga två år i klubben väljer de nu att sälja den som kan vara ligans bästa spelare till den ryska Premier League-nykomlingen Anzhi Makhachkala, ett lag som har väldigt låg snittålder och där 25-åriga Rabeh förväntas bli den som ska stötta upp lagets något knackiga defensiv.

Fyllesvinet Rabeh, kallad för Marockos Beckenbauer, står nu inför sin största utmaning någonsin. Kan han lägga alkoholen vid sidan väntar större klubbar på att lägga beslag på honom. Om inte så får han nog försöka lura till sig ett kontrakt i typ Kina eller något arabland. Så mycket talang, så många problem. På planen drar han visserligen på sig en del kort av olika färger, men är ändå en välskolad spelare med bra teknik och fin fysik. Utanför planen... tja... En bad boy på väg på Gazzanivå.

/JH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar