05 februari 2010

J&J listar

Younes "The Värdelös" Kaboul tror nog inte sina ögon. Bild: The Ad Hall

Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt. Under januari månad kör vi en transferspecial.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt

3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


¤ ¤ ¤

1. Younes Kaboul (Portsmouth --> Tottenham, £6,5 miljoner)

Tottenham hade fyra mittbackar och två högerbackar plus Corluka, som kan spela på bägge positionerna, i truppen dagen innan transferfönstret stängde. Dagen efter dumpade man två högerbackar och valde att hämta in en ny mittback. Bara det är galet, även om Woodgate är skadad och King antagligen lär bli skadad. Mittbacken man hämtade in var dessutom ärkesopan Kaboul, som är en i raden av gamla Spursare som återvänder till klubben.

Sedan 'Arry kom till klubben har han värvat tolv spelare. Sex av de här spelarna har tidigare spelat i Tottenham eller under 'Arry. De andra spelarna är Kyle * 2, som bägge är utlånade, reservmålvakterna Cudicini och Walker samt Palacios och Corluka. Har Tottenham någon scoutingverksamhet under 'Arry överhuvudtaget?

2. Celtic (8 spelare in, 9 spelare ut)
Tony Mowbray har inte riktigt fått Celtic att fungera och man har länge legat en bra bit efter Rangers. Vad göra? Jo, man gör sig av med ordet "kontinuitet" och gör sig av med nio spelare samtidigt som man plockar in 8 nya. Varav 4 är anfallare. Av de som stack gick bland annat 5 spelare till Middlesbrough. Robbie Keane kommer att kosta £65 000 i veckan och Braafheid har försakat sina chanser att nå VM med Holland. Hooiveld, "Duncan" Rasmussen och Rogne kommer alla från skandinaviska ligor, och Sung-Yeung Ki anländer direkt från Seoul. Det är en jävla soppa som Mowbray ska få ihop. Blev förlust i "första" matchen mot bottenlaget Kilmarnock.


3. Arouna Koné (Sevilla --> Hannover 96, lån)

Hannovers anfallsstjärna Mike Hanke är i en värdelös form, precis som hela laget. Med nya tränaren Slomka hoppas man kunna motivera sina mannar att åtminstone klara av Bundesligakontraktet, vilket blir svårt med tanke på att man bara tagit en poäng på de åtta matcherna som spelats efter Enkes död. Med Koné får man dock en kvalitetskick som laget så desperat behöver. Ivorianen har haft en väldigt usel tid i Sevilla, men kan han visa upp lite av det han gjorde i PSV är detta en god affär för Hannover.

4. Hernan Crespo (Genoa --> Parma, gratis)
Bloggen gillar cirklar som sluts, och den här veckan sluts ingen cirkel vackrare än den Hernan Jorge Crespo gjort. 1996 kom han till Parma - fjorton år sedan! - och gjorde braksuccé. Snittade mål varannan match i ett Parma som slogs högt upp i tabellen. Sedan har han horat runt i Lazio, Inter, Chelsea, Milan, Inter igen, Genoa och nu, år tvåtusentio, är han tillbaka i ett återigen storsatsande Parma. Om något år drar han väl vem till River Plate igen, men Parma känns som första och sista destinationen i Europa.


5. Nathaniel Clyne (Crystal Palace --> Wolves Crystal palace)
Det är administrationstider på Selhurst Park och ingen går fri. Administratörerna är väldigt sugna på att göra sig av med varenda spelare i Palace för att få ordning på ekonomin, och man var på väg att fixa en deal med Wolves angående lovande ytterbacken Clyne. Det fanns bara ett problem: Clyne ville fan inte flytta. Han väljer den osäkraste framtiden i England (efter Pompey) före spel med ett lag som nog kanske kan klara sig kvar i PL. Bland alla pengakåta och ärelystna fotbollsspelare där ute, så finns det några få guldkorn. Nathaniel Clyne gjorde min vinter ljusare.


6. Victor Moses (Crystal Palace --> Wigan, £2,5 miljoner)

Wigan var en av få klubbar som utnyttjade Crystal Palace administatörsägande och köpte loss den blivande landslagsanfallaren för en struntsumma, sett till vad engelsmän brukar kosta. Moses är ingen stor målskytt, så att han ska avlasta Rodallega som är Wigans enda dugliga målskytt är svårt att tro, men de två kommer iallafall att bilda ett av PLs mest intressanta anfallspar. Att han fått tröja #11 tyder på att Wigan tror stenhårt på Moses, som dock fyllde 19 så sent som bara för någon månad sedan. Detta borde dock bevisa att det handlar om ett superköp av Wigan, helt enkelt. Det återstår att se om Moses väljer att representera England eller Nigeria på A-landslagsnivå.

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Aymen Abdennour (Werder Bremen)
Bremens nya vänsterbackstunisier kan vara en av de sämsta försvarsspelarna Bundesliga någonsin har skådat. Vad tänkte Bremens Afrikascout med? Abdennours insats i 3-4 matchen mot Gladbach är redan historisk.

Sergio Volpi (Reggina --> Atalanta, troligtvis väldigt billigt)
Volpi och Reggina har gjort allt annat än succé i serie B. Han är dock en smart och rutinerad spelfördelare som Atalanta kommer att ha nytta av. Men det bästa av allt är ju att Volpi, nu 36 år gammal, flyttar tillbaka till sina gamla hemtrakter uppe i norra Italien.

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera

1 kommentar:

  1. Jag måste säga att listan är ett mkt trevligt återkommande inslag. Att sen Tottenham kämpar sig till en "topplacering" är grädden på det berömda moset.
    Fortsätt med det bra arbetet och ha det gott!

    SvaraRadera