12 februari 2010

J&J listar

Sekunden innan Kevin Phillips kan konstatera att han nyss sänkt Wolves i derbyt med två mål. Bild: Daylife.

Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt

3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


¤ ¤ ¤

1. Pay Up Pompey

Portsmouth är ju i grund och botten en ganska rolig klubb. Alltid bra stämning på den härligt brittiska arenan och ofta en anfallsglad fotboll. Säsongen 2009/2010 är laget ett skämt större än Newcastle. Tack vara många absolut huvudlösa och oförsiktiga spelaraffärer sitter man nu på ett berg av skulder som man inte kan betala. Till och med hemsidan var nere för några veckor sedan för att man inte betalat operatören sin månadsavgift... Hur som helst, senaste nytt är att FA funderar på att betala ut årliga pengar i förskott till Pompey för att hjälpa klubben på traven lite. FA har verkligen gjort allt de kan för att hjälpa Pompey, men nu är det upp till den nya ägaren - fjärde på ett år - att betala skulderna man har, annars försätts klubben i konkurs.


2. De usla spanska domarna

Alla ligors fans säger alltid att deras domare är de sämsta i världen. De ligorna har inte sett hur värdelösa domare det finns i Spanien. Som ett exempel delades det ut 14 röda kort i sju matcher i Spaniens två högsta divisioner i helgen. Flera av dom var riktigt, riktigt tveksamma och man undrar hur egocentrisk en person med ett sådant viktigt uppdrag som en fotbollsdomare får vara? Avgå någon.

3. Svennis & Notts
Mannen, myten, legenden träder ned från sin post som sportchef i Notts County i och med ägarbytet. Ännu ett nederlag för Sven-Göran, men Notts måste helt enkelt försöka hitta tillbaka till den riktiga världen, samtidigt som Svennis nu är ledig på marknaden och hur lätt som helst bara kan ta det där jobbet i en serie A-klubb så han efter några villoår i England och Mexiko återigen kan njuta av det goda livet i ett land där han kommer att kunna åtnjuta den respekt han förtjänar.

4. EM-kvallottningen
Visst kunde det varit mycket värre? Holland är förbannat bra, och utan att ha någon uppfattning om Hamréns 0-0-mot-Portugal-potential så känns det inte speciellt troligt att vi ska kunna vinna gruppen, men vi har en mycket god chans att bli bästa tvåan. Sen ska det ju bli väldigt kul att spöa finnarna också, och att avgöra i 98:e minuten borta mot Ungern.


5. TV4
Copa del Sol är väl inte världens mest spännande fotbollsturnering, men att TV4 för andra året i rad (minst?) väljer att sända försäsongsmatcher innehållande Allsvenska lag är väldigt positivt. Försäsongsmatcher är ofta väldigt trevliga och kan man erbjuda TV-publiken de här (billiga sett till produktionskostnader) matcherna har man vunnit mycket hos fansen. Tummen upp TV4! Ni lär er sakta men säkert hur vi vill ha det.

6. Anfallsreserverna
Året är 2003. David Elm brunkar omkring som vänsterback i division 3-laget Nybro IF utan större framgång. Samtidigt på de brittiska öarna är Kevin Phillips fortfarande stekhet; han gör något månadens mål, går tillbaka till moderklubben Southampton, är bra med i PLs skytteliga, får spela UEFA-cupfotboll och var ännu inte uträknad från landslaget.

Sju år senare sitter bägge på bänken i sina respektive Premier League-klubbar; den ena är en snart 37 år gammal man som vattnar ur de sista ur sin fotbollskarriär, den andra är en hånad 27-årig svensk som ingen någonsin hade kunnat förutse att han någonsin skulle tillhöra en klubb så stor som Fulham. Den 7:e februari avgör 37-åringen derbyt mot Wolves med två mål. Den 9:e februari avgör 27-åringen en ytterst viktig match mot Burnley med en assist och ett mål. Heja anfallsreserverna!

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Harry Redknapp
"Vi borde ligga före Arsenal vid det här laget." Sen går Tottenham och förlorar med 1-0 mot Wolves.

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar