19 februari 2010

J&J listar

Enough said. Bild: Footballacademy

Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt

3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


¤ ¤ ¤

1. SPL

När belgisk klubbfotboll klassas som starkare än en liga tyder detta på att den ligan är värdelös. Skotska Premier League faller allt längre ned på UEFA koefficientranking och det är bara minnen kvar från tiden med Henke Larsson, Dado Prso, Stilian Petrov, Claudio Caniggia och Bobo Balde. Celtics tränare Mowbray gör allt för att förstöra klubben genom att byta ut i princip hela truppen och Glasgow Rangers tvingas sälja av allt dom har. Rangers har gjort en enda värvning de senaste 18 månaderna och det var Jerome Rothen, som kom på lån i somras men som nu har lämnat klubben för att gå till Ankaragücü. Vart gick allting fel i kampen om att bli Europas femte bästa liga?


2. Spanska lagen i Europa
Valencia och Real förlorade med 1-0 borta mot Club Brügge respektive Lyon. Bilbao fick bara 1-1 hemma mot Anderlecht, Atletico Madrid tvingades kapitulera mot Galatasaray hemma med samma siffror, och Villarreal fick med nöd och näppe med sig 2-2 hemma mot ett Wolfsburg med urusel form. Kan vi först och främst lägga ned snacket om "Europas bästa liga", och sen konstatera att det är förbannat kul att övriga Europa kan mäta sig med dessa storheter.

3. Det Nya Villarreal
B-lagstränaren Juan Carlos Garrido tog över efter Ernesto Valverde och man kan efter tre matcher skönja tydliga förändringar: bättre framåt, sämre bakåt. Det var mycket defensiv tur som låg bakom 2-1-segern mot Bilbao förra helgen, och det var bara defensiv tur som räddade laget från förlust mot Wolfsburg. Vargarna från Tyskland missade åtminstone tre givna mål där ett lag i form hade pytsat, och frågetecken höjs framför allt för mittförsvaret. Förvisso spelade en matchotränad Gonzalo mot Bilbao, och en allmänt dålig Marcano mot Wilfsburg, men så här virrigt får det inte vara om man ska börja en seriös klättring.

Men, som kontrast - och troligtvis orsak - till detta så har man återfunnit glädjen i anfallsspelet. Spelarna tillåts ta en hel del risker och kreativiteten blomstrar med en spelare som Ibagaza på planen. Framtiden ser i slutändan lite ljusare ut för den gula u-båten från Vila-real.


4. DJ & BO

DJ Campbell och Brett Ormerod. Två av de sämsta, mest värdelösa, uruslaste och mest katastrofala anfallarna som någonsin tillhört en Premier League-klubb under 2000-talet. Djimi Traore hade blivit stolt över den mängd avsaknad av kvalitet som de här två besatt. Ändå får de fortsätta spela på relativ hög nivå. DJ Campbell måste ha världens bästa agent. Förra säsongen gjorde han inte ett enda mål för League One-klubben Leicester på elva försök, trots det lånade Blackpool (Championship) in honom. Samma sak med Brett Ormerod; han gjorde två mål på 18 försök i League One förra säsongen (bägge för toppklubben Notthingham), ändå fick Blackpool upp ögonen för honom och köpte honom permanent. Detta är två världsklassagenter vi har att prata om, i ren Ali Dia-klass.

Just nu bildar de här två anfallspar i Blackpool, ett Blackpool som slog Boro i helgen med 2-0. De bägge målskyttarna i den matchen kan ni räkna ut. Hur Boro kunde låta detta ske är bortom all förklaring och jag hoppas den klubben aldrig mer uppnår framgång tack vare detta. Jag vill dock fortfarande att Blackpool ska upp till PL inför nästa säsong. En rätt sympatisk förening som dock har psykfallet Ishmel Demontagnac i truppen. Ishmel, DJ, Brett och Jason Euell - vilken jävla offensiv!


5. Bochum

Heiko Herrlich heter mannen som man kan göra många fina rubriker med, men som även gör ett mycket gott jobb i Bochum. Schweizaren Marcel Koller fick sparken i oktober och Herrlich, som tidigare bara coachat juniorlandslag med inte mer än godkänd framgång, tog över. Efter en lite svag start har Herrlich nu tagit 18 poäng på de senaste 10 matcherna. Visst, 1-5 mot Bayern imponerar inte men i övrigt har man spelat jämnt med bland annat HSV och Schalke, och nu i helgen vann man mot Hoffenheim med 2-1. Laget som JH tippade som årets kometlag i Bundesliga börjar nu leva upp till förväntningarna - och nu får Concha starta varje match också.

JH spår i kulan: Bochums Christian Fuchs är en av världens fem bästa vänsterbackar inom två år. Ni såg det här först.


6. Turkiet
De fick Hiddink.


¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Bobby Zamora
Snart har Capello inget argument kvar för att ta ut målsumpande medelmåttor som Heskey istället för landets näst bäste anfallare.

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar