11 oktober 2009

Don't take your Gunns to City

Darren Huckerby - Det enda som saknas? Bild: Roger Blackwell

Norwich City var en trevlig uppstickare under PL-säsongen 04/05, med spelare som McKenzie, Huckerby, Earnshaw, Bentley, Green och Ashton blandat med de två svenskarna Mattias Jonsson och Mathias Svensson. Man var då bara en poäng från att fixa kontraktet, men trots att man hade allt i egna händer i den sista omgången förlorade man mot Fulham med 6-0. Efter det har klubben haft det oerhört tungt, man förblev ett mittenlag i the Championship fram till den förra säsongen, då man ramlade ur serien och for till League One.

Den skotske managern Bryan Gunn fick dock vara kvar, men efter smått fantastiska 1-7 i premiären mot Colchester United fick han såklart sparken. Så, vem plockar man då in som ersättare efter en sådan mastodontförlust mot grannen? Hämtar tillbaka sin gamla tränare kanske? Anställer någon gammal spelare? Plockar in Ian Holloway som alla klubbar i kris gör? Nepp, man anställer såklart Colchesters tränare Paul Lambert! Henke Larssons gamla klubbkamrat från Celtictiden blev något så vanligt som en skotte i Norwich (dom har haft mängder med skottar genom åren Norwich, både som ledare och spelare).

Sedan han tog över har laget blott två förluster på tolv matcher, och en av de förlusterna var mot Sunderland i cupen, och i skrivande stund fyra raka segrar. De fjorton (!) spelarlånen man hade förra säsongen har byts ut mot återvändande legenden Paul McVeigh och flertalet egna produkter som Rudd, Francomb, Adeyemi och Daley. Det enda som saknas nu är att Huckerby gör comeback från Amerikatäventyret, även om han beslutat sig för att avsluta spelarkarriären, men vad mer kan man begära som Norwichfan nu när man är på väg tillbaka till the Championship, samtidigt som Old Farm-rivalen Ipswich är jumbo i sin division?!

Och vafan, när vi ändå är inne på tuben, för er som glömt bort den här klassikern. Den stinker klass.

/JH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar