22 oktober 2009

Slaget om värdelöshet

Frågan är om inte Ali Dia hade kunnat ge Hertha en kvalitetskick? Just nu är det mesta neråt i Berlins näst bästa klubb...

Grupp D i Europa League har redan uppmärksammats en del på bloggen i och med Ventspils framfart, och idag är det en ytterst intressant omgång i just denna grupp. Sporting Lissabon har haft sin sämsta säsongsstart på mängder med år, och man möter ikväll Ventspils, som har alla chanser att ta sig vidare vid en seger ikväll. Men det är inte den matche vi ska uppmärksamma, utan det är Hertha Berlins match mot Heerenveen som är extra intressant.

De är väldigt lika varandra, Heerenveen och Hertha. Bägge brukar ligga ligga någonstans mellan en okey mittenplacering och att slåss om de sista Europa League-platserna, men förra året lyckades bägge knipa en topp-placering; Hertha blev 4:a och Heerenveen 5:a i sina respektive ligor. Dessutom har bägge börjat säsongen totalt värdelöst; Heerenveen ligger trea från slutet medan Hertha är toksist i Bundesliga med blott tre poäng på nio spelade matcher. Likheterna slutar inte heller där utan de har redan hunnit med att sparka sina utländska tränare för att ersätta dom med två inhemska, ganska tråkiga diton istället.

Om man ska gå mer generellt spelar bägge lagen i blåvitrandigt, och dessutom är trupperna fullproppade med olika nationaliteter. I Hertha finns spelare från 13 olika länder, i Heerenveen är siffran 14. Spelmässigt det här året är det dock en viss skillnad då det är så att det är Herthas defensiv som varit katastrof samtidigt som Heerenveen verkligen inte kan göra mål. Till exempel har Rasmus Bengtsson två raka 6-matcher enligt Kicker, vilket är anmärkningsvärt dåligt och Heerenveens bästa målskytt den här säsongen har gjort två mål hitills. Sammanlagt har Heerenveen gjort fem mål på tio ligamatcher, Hertha har släppt in 23 mål på nio matcher. Öppnar detta för en målsnål eller målrik tillställning ikväll?

Svenskkollen

Viktor Elm försöker kämpa sig till formen efter sin borellia, han har en bit kvar till formtoppen men startar ikväll.
Patrik Ingelsten är vad - wait for it - skadad. Shocking.
Rasmus Bengtsson lär starta på bänken.

/JH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar