30 oktober 2009

J&J listar

Dulee "Byt ut Aftonbladet mot The Sun och jag hade spelat i Manchester United" Johnson kan vinna SM-guldet i helgen. Vid seger, väntar Ballon d'Or nästa år månne? Bild: Expressen

Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt
3) Helt OK
4) Bra
5) Mycket imponerande
6) Sanslöst underbart

¤ ¤ ¤

1. Bajen
"Vi är för bra för att åka ur", sa Fredrik Söderström i sin barndoms lokala tidning för någon vecka sedan. Vet ni vad? Nej, Bajen är precis så dåliga som det krävs för att man ska trilla ur Allsvenskan. Tyvärr alla bajare, men hela er förening andas Superettan.

1. Marlon King
Marlon King har lyckats med bedriften att vara värre än Joey Barton. Joey lyckades ju bara sitta i fängelse i sex månader och fick behålla sitt jobb, medan King ska få sitta inne i 18 månader och har fått sparken från Wigan. Det Marlon King gjort är inte på något sätt försvarbart och J&J hoppas att han aldrig mer får spela fotboll. Därmed blir det en dubbeletta den här veckan - både King och Bajen är totalt värdelösa.

3. Istanbulderbyt

Bråk mellan spelarna under uppvärmningen, en fjärdedomare som tvingades sys eftersom han blivt träffad av ett inkastat föremål, tio minuter försenad matchstart, en allvarlig benskada, ett offsidemål godkänt, ett offsidemål icke godkänt, en ytterst tveksam straff, en utvisning, spelare som inte vågar lägga hörna vid motståndarklacken, en domare som varnade en spelare för att han påpekade att han blivit träffad av ett inkastat föremål, en riktig nacksving på Elano.

Det var ett helt vanligt Istanbulderby mellan Fenerbahce och Galatasaray (3-1) i helgen. På gott och ont.

4. Duff
Vem kunde tro att Damien Duff hade mer att ge på den absolut högsta nivån? Det hann bli några matcher i Newcastletröjan den här säsongen innan Roy Hodgson svepte in, tog med sig Duff tillbaka till London och kan nu skörda frukterna av ytterligare en Fulham-succé-värvning. Den gamle Blackburn- och Chelseayttern har inlett mycket inspirerande i sin nya klubb, målen har avlöst varandra och hela Fulham har fått ytterligare en dimension i sitt anfallsspel.

5. FM10
Ok, vilka fler fick hem nya FM och ett "taktikblock" med posten idag? Den månadslånga uppladdningen är klar, nu väntar en hel helg på att vi ska utforska spelets skrymsler och vrår, alla nya funktioner vi läst om och kanske redan testat i demot. Hela fotbollsvärlden ligger öppen för oss, återigen!

6. Blåvitt - Gnaget
Det var omöjligt att sätta något annat än det här mötet som sexa. Kommentarer överflödiga.

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:


Pazza Inter

Bara gamla, sköna Inter skulle ha lyckats tappa en 4-0 ledning hemma till 4-4. Nu blev det dock en vinst med 5-3 efter att man "bara" släppt in tre mål på raken. Inter är fortfarande Pazza, men i mindre mängder.

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar