23 oktober 2009

J&J listar

Ett Yeboahmål i en Yeboahlista. Bild: The Sun (tyvärr)

Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt
3) Helt OK
4) Bra
5) Mycket imponerande
6) Sanslöst underbart

¤ ¤ ¤

1. Edinaldo Batista Líbano
Bara för några månader sedan klassades han som en av Europas bästa anfallare, idag är han nästan på Boumsongnivå (vi har inte dissat Boumsong tillräckligt på den här bloggen, det måste det bli ändring på!). Mannen i fråga är Grafite, som den här säsongen gjort blott två mål på nio matcher i ligan, och i veckan skämde han ut sig när han smällde till en Besiktasspelare i ansiktet och fick utvisning som tack för det. Han har varit totalt under isen under säsongens första månader samtidigt som Dzeko fortfarande imponerar något otroligt mycket. Visst tog det ett tag innan han vaknade till ifjol också, men det berodde på skador. Han kan ju verkligen så mycket, men med den formen han har och med Oba-Oba "No Party" Martins på Wolfsburgs bänk kanske han snart tvingas flytta.

2. Pool

Det finns några lag i Europa just nu som har det väldigt tungt. Atleti och Villarreal kanske sitter i värre sitsar än Liverpool, men de har i alla fall hyfsade anledningar. Liverpool med Rafa Benitez i spetsen har på tok för många förluster för att det ska vara nyttigt i den här tidiga delen av säsongen, och det beror till största delen på ett undermåligt spelarmaterial. Och då kan man bara skylla på Rafa. Han har fått bygga det här laget i fem år, och att det inte ser bättre ut när man skrapar lite på ytan och tar bort Torres och Gerrard, det är för dåligt. Nu får alla Poolfans där ute lida medan man väntar på att Gerrard, Torres och Aquilani ska kunna visa sig på planen samtidigt. Och mitt i allt detta ska de spela hatmatch mot United. You'll never walk alone, i alla fall.

3. Förbundskaptensjakten

Okey att de tre profilstarkaste kandidaterna Backe, Hodgson och Svennis inte ville ha jobbet, men jakten på den nya förbundskaptenen är fortfarande spännande. Visst är Hamren och Lennartsson de enda troliga kandidaterna kvar, men SvFF förbundet slutar aldrig att förvåna. Visserligen brukar de förvåna på ett negativt sätt, men det blir väl inte direkt Mats Jingblad som ny förbundskapten? Nu blev jag lite orolig...

4. Southgate-gate

Gareth Southgate har haft ett stort L-märke i pannan ända sedan den där straffen i EM -96. Verkligen sorgligt. Karln ser ut att vara hela Englands mest sympatiske man, men någon fotbollstränare verkar han inte vara. Inte någon stor en i alla fall. Nu har han till slut fått sparken från Middlesbrough, trots att han guidar dem på väg upp mot PL igen. Det sägs att Gordon Strachan med 100% säkerhet kommer att få ta över tränarsysslan. Frågan är om det är ett steg framåt, tillbaka eller bara samma likstelhet som det senaste året i Boro.

5. FC Sheriff Tiraspol

0-0 i Bukarest mot Steua, 0-1 mot Fenerbahce och nu i veckan även en vinst, 2-0 mot McClarens Twente. Sheriff har på Ventspilsmanéer imponerat stort i Europa League såhär långt, och det är inget medelmåttligt lag som Leonid Koutchouk ställer på banan även om moldavisk fotboll i vanliga fall brukar handla om anonym den är. På senare år har Sheriff klarat av flera fina resultat ute i Europa, bland annat 1-1 mot Slavia Prag och Spartak Moskva över två matcher, detta trots att man har imponerande 16 olika nationaliteter i truppen. Dessutom har Tony Yeboahs brorson Samuel spelat i klubben, och då måste man nästan hamna på en hög placering på sådana här listor.

6. Return of the shock

Rubin Kazan slog Barcelona med 2-1. Man slog Guds eget lag, i Champions League, inför typ 70-80 000 katalaner. Utan några större sympatier åt ett håll eller annat så satt nog Platini, mannen som jobbar för alla Europas fotbollsligor, och mös av att ett så pass okänt lag kunde rubba regerande mästarna. Fotbollen är till för alla. Get used to it.


¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:


Henke Larsson
Tack för allt!

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera!

1 kommentar:

  1. Så sant där på punkt 6! Fotbollen är rund ;)
    Härlig start på bloggen =)

    SvaraRadera