02 oktober 2009

J&J listar

Finska kultmål är tyvärr en bristvara i dagens fotboll.

Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt
3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


¤ ¤ ¤

1. Hertha Berlin

1-5 mot Hoffenheim i helgen. Från guldstrid förra året till jumboplats i år med blott tre inspelade poäng. Nu har tränaren Favre fått gå, men det hjälpte föga mot Sporting Lissabon, där det blev 0-1 förlust trots en usel Sportinginsats. Betyde verkligen Simunic så mycket för defensiven? Betyde verkligen Voronin och Pantelic så mycket för offensiven? Tänk om Hertha byts ut mot Union nästa säsong...

2. GAIS
Ett simpelt misstag kan tyckas, men att man fortsatte att spela med honom efter att man fått veta att han saknade speltillstånd är faktiskt riktigt svagt. Poängavdrag den här säsongen skulle bara förstöra och skapa rubriker, men varför inte låta dom starta på några minuspoäng nästa säsong istället?

3. FM10
Oh yeah. FM10 är på väg. Längtan är stor. Den är till och med rätt enorm efter att vi slitit ut 09 med hörnbuggar och patcher och ultimata taktiker och allt som ryms inom ett spelår. Det är ändå enerverande lång tid kvar, knappt två veckor. Hur kul är det egentligen att dra igång 09 i två veckor till? Men hav förtröstan, Miles Jacobsons blogg om nya FM gör så att det vattnas i munnen, och alla uppdateringar låter helt fantastiska. Vi kan hålla ut.

Och nej, FM är inte i närheten av verklighetens fotboll. Men det är ett förbannat bra substitut.

4. Flavio
Succébrasse - har vi hört den förut? Flavio har hur som helst varit en fantastisk värvning för AIK. Samspelet med sydamerika-kollegan Obolo har fungerat fläckfritt, då Flavios rörlighet är enorm, och hans teknik ligger på samma nivå som Ivans. Nu senast sköt han väl guldet till AIK med två mål mot Djurgården - ett signerat en måltjuv och ett signerat en klass-spelare. Näste export till utlandet. Speciellt om AIKs astronomiska skulder inte ordnar upp sig snart.

5. FK Ventspils

Den italienska tränaren Nunzio Zavettieri (jo, han heter så) har verkligen satt prägel på de lettländska mästarna från 2008 sedan han tog över laget för snart två månader sedan. Oavgjort mot Hertha Berlin i Europa League följdes upp av ytterligare en oavgjord match, den här gången mot Heerenveen i samma turnering. Det fantastiska är att Ventspils inte ens är Lettlands bästa lag längre, utan förlorade ligatiteln det här året på inhemska möten med Liepājas Metalurgs. Är Lettland på väg att bli en stor fotbollsnation?

6. Hannu Thininens mål
Alltså, har ni sett Hannu Tihinen förut? Ens bara på bild kan man se att han nog passat bättre som Sakku Koivus personliga livvakt på en hockeyrink. Han ser inte jätte-elak ut, men själva kroppsbyggden. Sen ser man honom spela fotboll och man inser att man har rätt. Sen ser man honom för sitt Zürich mot AC Milan på San Siro hoppa upp på en hörna och klacka in 1-0 för schweizarna, och man fattar ingenting. Jag själv satt på O'Learys i Örebro och kunde inte låta bli att börja skratta rakt ut när jag såg målet. Helt och hållet fantastiskt. Och att det tog Milan ett steg närmare att sparka Leonardo gjorde inte saken sämre.


¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:


Genoa
Sedan vi hyped them senseless så har Genoa presterat sådär. J&J jinxar?

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera!

2 kommentarer:

  1. Att FIFA 10 har kommit borde vara plats 6!

    SvaraRadera
  2. FM är ett fett undantag. Får möjlighet att spela FIFA imorgon, är det så bra som man hört förtjänar det kanske ett omnämnade nånstans!

    /JJ

    SvaraRadera