09 oktober 2009

J&J listar

Tummen upp åt en av de bästa värvningarna i Europeisk fotboll under året: Montpellier och Bosniens Emir Spahic. Bild: Bih-x.info

Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt
3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


¤ ¤ ¤

1. The Sun
En påhittad Silly Seasonartikel från en skräpsida från augusti i år råkas ompubliceras av misstag och hamnar på NewsNow. The Sun får syn på denna artikel, och tar i princip och kopierar av hela texten. Vad det stod i artikeln? Barcelona ville ha Eboue, eftersom man misslyckats med att köpa in Chygrynskiy, även han tydligen en högerback. Den fotbollsjournalisten som inte ens vet om att mittbacken Chygrynskiy spelar i Barcelona hör inte ens hemma på HäntExtra. *** ** *******, The Sun.

2. Ferguson
Sir Alex Ferguson har alltid kunnat kritisera, skälla på och håna domare utan några repressalier från FA, och man får väl anta att det var det som ledde fram till det senaste uttalet, som mycket riktigt slog i botten av Marianergraven. Efter absolut ultimat röta som fixade 2-2 mot Sunderland kunde inte Sir Alex motstå frestelsen att håna domare Alan Wiley. Wiley var tydligen både otränad och så skulle han ha lagt till mer extratid. Extratiden är mest lustig, men att kalla en domare för otränad är bara fel. Dessutom kom förstås uppgifter i efterhand om att Wiley varit gott och väl inom ramarna för hur en domare ska röra sig under en match. Efterspelet har blivit så att FA bett Ferguson förklara sig, och gamle PL-domaren Jeff Winter figurerade i tidningar och försvarade Wiley samt kritiserade Fergusons utspel, vars grundproblem ligger i att det undergräver domarens auktoritet och status ytterligare i ett land där det redan finns minimal respekt för domarna. På det hela taget: skämmes, Ferguson!


3. Landslagsuppehåll

Visst är det spännande möten kvar i de flesta av VM-kvalsgrupperna som avgörs i veckan, men det är något som saknas hos den helglediga fotbolls-TV-tittaren. Det där slötittandet som gör att TV:n står på hela helgerna byts ut mot mer intensivtittande under max några timmar. Det har sin charm det också, men det kändes som att det nyligen var en sådan helg. Det får inte bli för ofta, någon gång i halvåret kanske...

4. Darren Bent
Köptes för, vad var det, £500 miljoner av Tottenham? Fick aldrig förtroendet, och när han väl spelade såg det rent ut sagt bedrövligt ut. Flyttade i somras för hundra millar till Sunderland. Efter 8 ligamatcher har han gjort 7 mål, varav 2 av målen kom i en och samma match, resten är smakfullt utspridda över fem matcher. En Succévärvning, helt enkelt. Och ett bevis för att det spelar ingen roll vilka spelare Tottenham köper. De kommer fortfarande vara Tottenham.


5. Montpellier

Folk kan skrika hur mycket de vill om Hull och Hoffenheim, men det finns fler nykomlingar än dom som lyckats på senare tid, tänk då framförallt Montpellier. Laget ligger för närvarandet på en tredjeplats i Ligue 1, mycket tack vare att man är extremt starka på fasta situationer, att det balkanska mittbacksparet Spahic-Dzodic är ett av de bästa i Ligue 1 på flera år och att den forne ungdomslandslagstränaren René Girard har satt väldigt fin prägel på laget.

6. Cesc
Francesc Fabregas hade stooor uppvisning när Arsenal krossade Blackburn med 6-2 i helgen. Eller vad sägs om fyra assist och en vänstervolley i krysset från 18 meter? Och allt detta i Wengers jubileumsmatch, det har ju nu gått precis över 13 år sedan den franske mästertränaren först började forma Arsenal. Efter Fabregas volleymål sprang han ut till hörnflaggan, kysste klubbmärket och demonstrerade sin comittment rent allmänt. Ännu en i raden av fånerier från världsspelare, säger vissa. Jag säger att det är skillnad på att kyssa klubbmärket efter 0 dagar i sin nya klubb, och efter att ha spenderat 6 år, varav 5 som ordinarie, i klubben, förtjänat lagkaptensbindeln och totalt gjort 240 matcher för the Gunners, samtidigt som alla världens tidningar inte kan sluta skriva om att Fabregas när som helst kommer att skriva på för Barcelona.


¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:


Dulee Johnson
Killen vet iallafall hur man sätter färg på mediaklicken, tänk om han bara vore lika bra på planen. Då hade han nästan varit Xaviklass!

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar