21 januari 2010

Arcatania


Ricchiuti - Maxi Lopez - Barrientos
Ledesma - Carboni - Izco
Llama - Silvestre - Spolli - Pablo Alvarez
Andujar

Det ni ser ovanför är inte en av Maradonas alla olika elvor (han har förövrigt använt över 90 spelare som förbundskapten nu), utan en potentiell Cataniastartelva. När man igår gjorde klart med Maxi Lopez blev det truppens elfte argentinare och samtliga av de här elva spelarna är på allvar med och slåss om en plats i startelvan.

Hela Argentinafetischen började för 3,5 år sedan, när Catania gjorde comeback i Serie A efter 22 år utanför Italiens högstaliga. Då värvade man Izco från Tigre och Walter Garcia från Rubin Kazan. Walter Garcia stack till hemlandet efter bara ett halvår, men sommaren efter kom även Bizzarri och Llama in. Ytterliggare ett halvår senare värvade man Silvestre och Pablo Alvarez och helt plötsligt var Argentinagruppen relativt stor. Efter det har det bara rullat på, och den här säsongen har man till exempel hämtat in fem stycken nya argentinare samtidigt som man egentligen bara tappat Bizzarri (Lazio) sedan man sålde Walter Garcia.

Men varför alla dessa argentinare? Catania har helt enkelt upptäckt att kvalitet är mycket billigare i Sydamerika än vad det är i Italien. Man har mängder med scouter i alla sydamerikanska länder, bland annat har man fått in spelare som Vargas (Peru) och Martinez (Uruguay) i truppen via de här scouternas arbete. Att det blivit så många argentinare är lite underligt, men antagligen tar man hellre in spelare från . Nu när Maradona dessutom testar alla argentinare med klass i landslaget är det dessutom bara till att kolla deras landskamper för att få upp ögonen för nya spelare...

/JH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar