12 januari 2010

Tare' lugnt

Det räcker inte med att du har strukit klubbens skulder för att få framgång på planen, lille vän.

Minns ni hur högt sportchefen Igli Tare, Lotitos marionettdocka i Lazio, skrek i media i somras om hur han skulle stämma skiten ur Rasmus Bengtsson när denne nobbade Lazio på grund av att han inte blev tillräckligt bra behandlad? Undra vad som hände med den stämningen? Kanske Igli Tare läste på lagarna och reglerna om hur enkelt det är att sno sig ur ett så kallat pre-contract. Poulsen gjorde det ju två gånger med olika klubbar under samma månad för några år sedan...

Då ska vi se vad Tare gjort för nytta i Lazio sedan han blev sportchef. Värvat in Zarate för ohyggliga €20 miljoner, hämtat bänkvärmare som Eliseu, Bizarri och Cruz samtidigt som han släppte Lazialen Lorenzo De Silvestri, sket i klubbens mittbacksproblem och har behållit värdelösa lirare som Inzaghi, Makinwa, Del Nero, Manfredini, Meghni, Dabo och Bonetto. Han misslyckades även med att hitta köpare åt Ledesma och Pandev, även om det även kan skyllas på Lotito. Vad har han lyckats med, egentligen? Eller är allting Lotitos verk, för att anställa Tare som lagets sportchef är bara sinnessjukt dåligt gjort och det måste tyda på att det är Tare som bara är namnet utåt medan Lotito gör affärerna bakom kulisserna.

Lazio är tyvärr bara Lichtsteiners lungor, Kolarovs skott då-o-då, Musleras räddningar och Zarates ego (och kanske Floccaris måltjuveri) på planen just nu. Någon som helst tanke bakom spelet verkar inte finnas, även om 3-5-2 känns rätt välmotiverat med tanke på spelarmaterialet. Han kan dock inte ha det lätt, stackars coach Davide Ballardini. Bara det att han använder mössa och solglasögon samtidigt gör dock att jag har svårt att ogilla honom.

En sak är iallafall säker, Lazio är inte som på Svennis tid...

/JH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar