12 januari 2010

Tysklands enda "Claret & Blue" storsatsar

Någon lär fråga så då kan jag likagärna svara direkt- Ja, det är Kosi Sakas frisyr. Han är en mästare när de kommer till frisyrer, den gode kongolesen.

Klubben som la ut ett erbjudande om att träna laget under en match på Ebay och som har Pete Doherty som sitt största fan, KFC Uerdingen, gör nu allt för att ta sig tillbaka till Bundesliga. Man ska storsatsa uppåt med hjälp av klubblösa spelare som tidigare spelat i de högre divisionerna.

Ailton var först in, han skulle ha följts av Oliver Neuville och Boris Zivkovic men de nobbade klubben i sista stund. Nu har man tagit in belgaren med det namnet, Olivier De Cock, som senast lirade i Oberhausen, tillsammans med Kongos landslagsman Kosi Saka (ex. HSV), den gamle turkiske ungdomslandslagsmannen Erhan Albayrak och Bastian Pinske från Erfurt - samtliga kommer gratis, förstås.

Uerdingen ligger just nu femma i Niederrheinliga, den sjätte högsta ligan i Tyskland, så det krävs tålamod (och rejält med stålar) för att avancera uppåt i divisionerna och återgå till gammal storglans. En sak är iallafall säker - jag ser mycket hellre framgång för Uerdingen än RB Leipzig - Red Bulls nystartade tyska klubb som bland annat hämtat in Timo Rost från Cottbus, som jag tyckte var för bra för 2. Bundesliga, men nu ska han lira i femtedivisionen istället.

Jag gillar inte Red Bull.

/JH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar