18 januari 2010

Lionel Messis 101 mål

Lionel Messi fixade ett fint hattrick i helgen och blev därmed den yngste spelaren att göra hundra mål i Barcelona-tröjan. Hur i allsin dar gick det till? Det ska vi ta upp här.

Vid 20 tillfällen har Messi gjort öppningsmålet i en match, vid 16 tillfällen har han gett Barcelona ledningen när det varit svettigt värre. Åtta gånger har han kvitterat och 28 gånger har han gett Barcelona ett försprång på två mål. Hela 29 gånger har han gjort så att laget tagit ledningen med tre bollar eller mer. Aldrig har han stått för en reducering.

Ynglingen är som bäst i andra halvlek. I första halvlek har han stått för 37 fullträffar medan han gjort 64 i den andra. Mest farlig är han sista kvarten då han hittat rätt inte mindre än 36 gånger, medan han ter sig ganska harmlös inledningsvis; blott sju mål första kvarten.

Mest gillar han att göra mål mot Atletico Madrid; tio mål på nio matcher har det blivit mot Madrids stolthet (efter Getafe). Mot Sevilla har det blivit sju mål på tio matcher, mot Real sex mål på sju matcher, men mot märkliga Zaragoza har han endast mäktat med fyra mål på tio matcher.

Att nå 100 mål vid en sådan ung ålder är få förunnat. Hur det är i La Liga vet jag inte, men i Premier Leagues historia har det aldrig hänt en 22-åring. Där är den 23 år och 133 dagar gamle Owen rekordhållare.

1 kommentar:

  1. Nu har han ju inte gjort 100 mål i ligan. Utan snarare 102 totalt i Barcatröjan. Owen gjorde 118 ligamål i Liverpooltröjan, Messi har till idag gjort 69 i Barcatröjan.

    SvaraRadera