22 januari 2010

J&J listar


Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt. Under januari månad kör vi en transferspecial.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt

3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


¤ ¤ ¤

1. Antonio Candreva (Livorno --> Juventus, lån)
Juventus går från "Europas bästa mercato" i somras till Europas absolut sämsta värvningar. Diego, Melo, Grosso... flopp, flopp, flopp. Nu ska man alltså på hederligt gammalt italienskt storlagsvis slakta en av de allra mest spännande italienska talangerna. Candreva har förtjänat sin landslagsplats i Livorno, och nu sticker han alltså på lån till Juve? Vad ska Juventus göra med honom? Peta månghundramiljonersmannen Diego? Det dyker upp många frågor i huvudet, och de allra flesta verkar helt korkade.

2. Amr Zaki (Zamalek --> Hull, lån)
Egyptiern har egentligen alla förutsättningar att vara en kultlirare; han har en något udda människosyn, slarvig attityd, köttbulleformad kropp och är i vissa situationer så fruktansvärt bra att man undrar hur han inte kan tillhöra en Big Four-klubb. Samtidigt så har han inte spelat bra på över ett år och är dessutom petad i Egyptiens landslag. Hans fysiska status är under all kritik och frågan är om en slapp Amr Zaki är vad hårt kämpade Hull behöver? Dom har ju redan Jan Vennegor of Hesselink som superb anfallare.

3. Jonathan Pereira (Villarreal --> Real Betis, € 3,5 miljoner)
Betis jagar uppflyttning, och vilket sätt är då bättre än att plocka in en Primera-anfallare av god klass? Jonathan Pereira fick inte chansen i Villarreal i år efter flera säsonger på lån, och det är lite trist att se hur Villarreals egna produkter sprids åt de flesta håll. Men vem vet, Jony kanske gör en David Fuster? Hur som helst är det en riktigt bra deal för Real Betis.

4. Aleksandr Kerzhakov (Dynamo Moskva --> Zenit St. Petersburg, €3 miljoner)
Kerzhakov är tillbaka där allting en gång började; i St. Petersburg. Han gick i skola i staden och spelade i ett amatörlag innan Zenit fick upp ögonen för honom som 19-åring. Redan under första säsongen i klubben gjorde han en del mål, men det var under andra året som utvecklingskurvan pekade rakt uppåt. Han och Arshavin bildade en fantastisk offensiv duo, men när Dick Advocaat blev ny tränare hamnade Kerzhakov på bänken. Han flyttade till Sevilla, där han också fick nöta bänk. När han skulle tillbaka till Ryssland var Zenit inte intresserade och Kerzhakov fick nöja sig med Dynamo Moskva. Efter två år i Moskva, och med Spalletti som ny Zenittränare, är dock Kerzhakov tillbaka, och J&J gillar återvändare. Det blir ännu bättre när det handlar om återvändare som är duktiga fotbollsspelare.

5. Claudio Bellucci (Sampdoria --> Livorno, gratis)
Lite Livorno-special den här veckan, men det går faktiskt inte att ha med Candreva och samtidigt dissa Bellucci. Den halvt om halvt till åren kommne Doria-anfallaren har inte fått många chanser i år. Cassano och Pazzini har varit gjutna på topp, och Livorno har gjort ett av de bättre kapen den här mercaton när man hämtade in trollgubben med den exceptionella vänsterfoten som Candrevas ersättare.

6. Geoffrey Mujangi Bia (Charleroi --> Wolves, lån)
En avig spelare som kan göra det mesta med en boll - det kryllar inte av sådana spelartyper i Wolves direkt. Nu har man iallafall en sådan spelare. Mujangi Bia blir 21 senare i år, men har redan spelat kontinuerlig A-lagsfotboll i 4 säsonger. Han blev dessutom A-landslagsman för Belgien förra året och det känns som att den här värvningen kan bli riktigt, riktigt spännande med Wolvesögon sett. Bia och Miljas - blir det klubbens räddning?

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Jô (Everton --> Galatasaray, lån)
Den gänglige brassen kan vara Man Citys sämsta köp någonsin. Bättre lycka i Turkiet?

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar