15 januari 2010

J&J listar

Får Don Stefano fart på Samps ytterspel? Bild: Calcionapoletano.it

Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt. Under januari månad kör vi en transferspecial.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt

3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


¤ ¤ ¤

1. Gary Caldwell (Wigan --> Celtic, £1 miljon?)

Okej, det kryllar inte av duktiga mittbackar i Wigan, men herregud - Gary Caldwell? Killen har varvat okey insatser med rent värdelösa tabbar i Celtic den här säsongen och är antagligen en av de sista spelarna en normal människa skulle sätta bredvid Titus Bramble för att få lite stabilitet i Wiganförsvaret. Det kan bli betydligt fler 1-9 matcher för Wigan under våren...

2. Tiago (Juventus --> Atletico Madrid, lån)

En duktig spelare, ingen tvekan om det, men Atletico skriker efter försvarare och då väljer ledningen att istället att lägga höga lönepengar på att hämta in en sjätte innermittfältare. Räckte inte Raul Garcia, Jurado, Assuncao, Ignacio Camacho, Cleber Santana och den lovande duon Keko & Koke? Nä, men å andra sidan är det Atletico vi pratar om, en av världens mest intressanta klubbar att skåda på som neutral åskådare. Allt Atletico gör känns antingen som galenskap eller genialitet.

3. Maxi Rodriguez (Atletico Madrid --> Liverpool, gratis)
De flesta är nog överens om att Liverpool behöver en större bredd i sin trupp. På det sättet kan denna gratisvärvning av en etablerad och rutinerad offensiv mittfältare så som Maxi vara alldeles perfekt. Däremot finns det verkligen frågetecken för om Maxi är rätt spelartyp att plocka in i det här läget. Liverpool saknar uppenbarligen kreativitet framåt, och Maxi är inte känd för att vara någon trollkarl, utan mer en Kuyt-typ, fast så klart med bättre teknik. Hur som helst är det bra att Liverpool får in nya förmågor.

4. Dario Dainelli (Fiorentina --> Genoa, € 2.5 miljoner)
Genoa blandar och ger. För det mesta ser man Grifoni i positiva sammanhang, men det har blivit en hel del bottennapp under säsongen också. Rutinerade Fiorentina-kaptenen Dario Dainelli ska försöka råda bot på de försvarsproblem som bitvis uppstår hos Genoa, och det finns nog en rätt bra chans att han lyckas. Billigt och bra.


5. Bruno Cheyrou (Rennes --> Αnorthosis Famagusta, gratis?)
Tidigare landslagsman för Frankrike och Liverpoolspelare, numera i den cypriotiska ligan. Karriären gick kanske inte åt det håll som Cheyrou trodde, men han håller fortfarande hög klass och det är allt lite kultstatus på honom. Αnorthosis Famagusta gör ett ordentligt klipp och har nu en förvånansvärt stark trupp att tillgå; Arjan Begaj, Traianos Dellas, Giannis Okkas, Evangelos Mantzios (grekisk landslagsanfallare), Delron Buckley, Mark Fotteringham etc. och med den gamle Bordeaux- och Röda Stjärnantränaren Slavoljub Muslin vid rodret. CL-succé även nästa säsong?

6. Stefano Guberti (Roma --> Sampdoria, lån)
Lysande i Bari i fjol, har inte riktigt klickat i Roma. Guberti har en del att bevisa på högsta nivå, men J&J är inte de som tvivlar i första taget. Sampdoria, under geniet Gigi Del Neri, kommer att ha stor användning av Gubertis offensiva kvaliteter i jakten på den form som flytt. Om Lippi är riktigt sugen lär han kunna plocka med Guberti till VM.


¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Sampdoria
Den stora vinnaren under mercaton såhär långt? Ut med värdelösa Stankevicius och låta unge Fiorillo få speltid på lån samtidigt som Storari och Guberti känns spännande.

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera!

3 kommentarer:

  1. Damat Financial Corporation, Inc.
     
    Vi är privata internationella pengar långivare. Vi erbjuder olika lån till en mycket låg räntesats om tre procent per år. Våra medel är rent uppdragen från privata och företagsinvesteringsportföljer under vår direkta jurisdiktion.
     
    Vi erbjuder följande typer av lån utan sammandrag vid 3% ränta
    * Personliga lån * Företagslån * Investeringslån * Billån
    * Studentlån * Lånlån * Huslån
     
    Om du är intresserad av vårt erbjudande, var vänlig ange följande information till ledningen via Email: collinsjames420@hotmail.com

    SvaraRadera
  2. Ansök om ett snabbt och bekvämt lån för att betala av räkningar och att starta en ny finansiering dina projekt till en billigaste ränta på 2%. Kontakta oss idag via: elijahloanfirm@outlook.com med lånebelopp som behövs eftersom vårt lägsta lånbjudande är 15.000,00 kronor till valfri lånebelopp. Jag är certifierad, registrerad och legit långivare. Du kan kontakta mig idag om du är intresserad av att få det här lånet, kontakta mig för mer information om låneprocessen, behandla lånevillkoren och hur lånet överförs till dig. Jag behöver ditt brådskande svar om du är intresserad.

    SvaraRadera
  3. vi har jullån för dig och din familj att njuta av denna semester jullån är tillgängligt nu kan du ansöka vilket belopp du vill vi har ett lån för dig
    behöver du ett lån? Skicka ett mejl till remy.credit111@gmail.com
    Hej hur mår du idag ?? Behöver du ett brådskande lån nu de närmaste 6 – 12 timmarna nu utan stress eller dröjsmål REMY. CREDIT är här för att lösa alla dina problem idag. Vi utfärdar lån med 2% ränta, med en snabb tjänst erbjuder vi alla typer av lån, skicka ett mejl nu för dina brådskande lån
    Skicka oss ett e-postmeddelande, vi har ett lån till dig via e-post nu {remy.credit111@gmail.com}
    vi har ett lån till dig ..

    SvaraRadera