14 januari 2010

JH tippar: 5 genombrott i BL under våren

En amatör från division 6 - Ett nytt genidrag från Magath?

Under hösten fick spelare som Florian Fromlowitz (Hannover 96), Sven Bender (Dortmund), Aaron Hunt (Werder Bremen), Tim Hoogland (Mainz) och Andreas Ivanschitz (Mainz) genombrott av olika storlekar i säsongens upplaga av Bundesliga. Imorgon är vinteruppehållet i ligan slut, och vilka blir höstens stora spelare? Mina gissningar är...

5. Bogdan Müller (Schalke 04)

Den 22-åriga Kazakhstanfödda rysstysken Bogdan Müller kommer närmast från tyska division 6 och kostade klubben ynka €150 000 under januarifönstret, men Magath verkar ändå ha stora planer för den relativt storväxta stürmern. Förutom Farfan och Kuranyi har Schalke tunnt med presterande anfallare, och Magath har gjort det till en grej att låta helt okända ynglingar ta stort ansvar. Snabb, stark, teknisk och en riktig "goalgetter" är vad han är, den gode Bogdan.

4. Julian Schuster (Freiburg)

Lite av en personlig favorit, som trots en fantastiskt år med kFreiburg förra säsongen (2. Bundesligas kanske bästa spelare då) fått magert med speltid i klubben under hösten. Typisk modern innermittfältare som tillför längd, bra försvarsspel och produktivitet framåt, även om han är lite temposvag. 25 år till våren, men är en late bloomer hämtad från Stuttgarts reservlag.

3. Sebastian Rudy (Stuttgart)

Ytterliggare en Stuttgartfostrad spelare, men som ännu är kvar i klubben. 20 år om någon månad och slåss främst med Gebhardt om en ordinarie plats på högerkanten men med tanke på Hlebs värdelösa form kan Rudy likagärna få plats på hans position. Det känns som att Rudy är Stuttgarts nästa tyska landslagsman, ett steg som även spelare som Gomez, Kuranyi, Lahm, Tasci, Beck, Gentner, Hildebrands etc. gjort. En gubbe i lådan-typ.

2. Adam Szalai (Mainz)

Mainz har egentligen bara den ruggigt överskattade Bancé som enda anfallsalternativ, och tvingas därför spela 4-2-3-1. Alternativ som Kängurun Borja och unge Schürrle räcker helt enkelt inte till i Bundesliga. Därför lånade man in ungraren Szalai från Real Madrids reservlag. Han har ett målsnitt på nära 0,5 mål/match i Spanien och är ytterliggare en spelare på den här listan som har gått genom Stuttgarts fotbollskola. Det återstår bara att se om de bägge husen Szalai och Bancé kan spela tillsammans, eller om Mainz nu kan sälja afrikanen för dyra pengar.

1. Mimoun Azaouagh (Bochum)

Någon jävla gång ska det väl ändå lossna för Azaouagh? Han har så mycket fotboll i sig, det såg man inte minst i årets premiär där han stänkte in två fantastiska mål mot Gladbach, men efter det har han haft det tungt även om han gjort en del bra saker. Han blir 28 år till hösten och är ingen talang längre, men en spelare som Bochum verkligen väntar på att han ska ta klivet och bli den spelare som folk trodde han skulle bli när han kom fram i Mainz.

/JH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar