20 januari 2010

Svennis nya liv

Svennis har tagit en väldigt konstig väg i fotbollsvärlden. För 10 år sedan var han en av världens mest hyllade tränare, han ledde Lazio till Serie A-guld och fick ett av världens mest prestigefyllda jobb då han blev förbundskapten för det engelska landslaget. Sedan dess har det mesta gått nedåt. Rätt kraftigt nedåt kan man kalla det om vi ska undvika att använda alltför starka ord.

I dagens FA-cupmatch mot Forest Green Rovers hade Svennis bjudit in potentiella köpare av klubben så Svennis kan säkra sin lön för ett tag framöver. Vad de fick bevittna är något som få andra fått göra. Normala Stephen Hunt (nä, inte Hullidioten) gav Notts ledningen efter 50 minuters spel innan helvetet brakade loss.

Isaiah Rankin, känns namnet bekant? Fostrad i Arsenal, men tyckte han inte behandlades som den stjärna han själv tyckte han var efter sina två rätt misslyckade inhopp i A-laget och krävde en försäljning till Bradford. Nu lirar han i Forest Green i den femte högsta divisionen i England. Han gjorde dagens 1-1 mål på volley direkt efter egen målvakts utspark. Det är inte så konstigt i sig. Det konstiga är Rankins kroppshydda.


Galenskapet ville inte ta slut där. Lee Hughes, mannen som suttit i fängelse i tre år för att ha kört ihjäl en människa och stuckit ifrån platsen, gjorde en briljant soloräd och fixade 2-1 till Notts County - bara sekunder efter avsparken efter 1-1. Rankin var nära att göra 2-2 på slutet, men det hade varit för mycket för den här matchen. Den hade redan genomlidit allting. Matchen slutade 2-1, Notts är vidare i FA-cupen men frågan är vad fan Notts potentiella köpare på läktaren satt och tänkte?

En match med nämnda Hughes och Rankin tillsammans med den totalt värdelösa Ade Akinbiyi, Sholas gängliga lillebror Tomi Ameobi, den spritt språngande galna Jared Hodgkiss, en Schmeichel, den forne landslagsaktuella Jamie Clapham och den sexgalna Russel Hoult på planen gjorde att matchen blev den ultimata kultmatchen alla kategorier. Fast det var väl inte riktigt det Svennis hade i tanken att det skulle bli hans typ av fotboll när han lämnade Lazio år 2001 för att bege sig till England...

Svennis skulle kommit tillbaka till Sverige för länge sedan.

/JH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar