29 januari 2010

J&J listar

Är Bolognafödda Davide Succi svaret på stadens lags problem? Bild: Mediagol

Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt. Under januari månad kör vi en transferspecial.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt

3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


¤ ¤ ¤

1. Sebastian Eguren (Villareal --> Lazio, lån)

Lazio är i ett stort behov av målskyttar, mittbackar och kreatörer. Istället värvar man in en spelartyp man ändå har det rätt gott ställt med - en slitstark innermittfältare. Man har det ganska tomt på banken och man har inte möjligheten att hämta in hur många nya spelare som helst, att då ta in Eguren är bara rent vansinne. Egurens impulsspel och allmänt gruffiga spel lär dessutom inte vara som gjort för Serie A, direkt.

2. Quincy Owusu-Abeyie (Spartak Moskva --> Portsmouth, lån)
Den gamle Arsenaltalangen, som sedan 2006 tillhört Spartak Moskva men som harvat runt i både Spanien och England, ska alltså hjälpa Pompey kvar i PL? Ännu mer frågor: varför ska han helt plötsligt vara tillräckligt bra för PL? Ska han verkligen in i startelvan? Om inte, varför LÅNAR hårt ekonomiskt ansträngda Pompey en spelare? Å andra sidan kostar han kanske inte så mycket i drift. Quincy var trots allt en hyfsat stor talang, och kan han visa upp lite av det nu i Portsmouth så vore det bra för sydkustklubben. Men mest är det en rätt humoristiskt förvärv.

3. Nigel Quashie (West Ham --> QPR, gratis)
Cirkeln sluts. Mannen som åkt ur Premier League med fyra av sina sex klubb är hemma i klubben han spelade i som ungdom; Queens Park Rangers. I en klubb som byter tränare varannnan månad och som har en stor spelaromsättning kan det bara vara gott att få in en Premier League-duglig spelare som känner klubben utan och innan. Briatores bästa beslut sedan... lånet av Jay Simpson?

4. Craig Gardner (Aston Villa --> Birmingham, £3 miljoner)
Han går antagligen från en Birminghamklubbs bänk till en annans dito. Iallafall till att börja med då McLeish inte gillar att ändra om i startelvan och han verkar ha hittat det bästa laget. Gardner har dock potential att bli en mycket bra Premier Leaguespelare om han får fler chanser. Han var dessutom ett Birminghamfan som ung, och kan spela på flertalet positioner. Birmingham har gjort ett riktigt kap här, ett kap i Liam Ridgewellklass.

5. Davide Succi (Palermo --> Bologna, lån)
Late bloomers inom den italienska fotbollen växer som oliver på en toscansk bondgård. Succi har dock inte riktigt fått det genombrottet i serie A som Palermo hoppades på, utan efter succén i Ravenna så har det mest blivit inhopp för den allroundskicklige anfallaren. Bologna har fortfarande en hel del arbete framför sig innan man klarat nytt serie A-kontrakt, och Succi kommer troligtvis kunna tillhandahålla en del viktiga mål för sin födelsestads rossoblù.

6. Ruud van Nistelrooy (Real Madrid --> Hamburg, gratis)
En av 00-talets allra största målskyttar lämnar Real Madrid, där han tydligen nådde hjältestatus under sin skadefyllda och dippade Madrid-karriär, och drar till svårslagna Hamburg. Redan nu är man ett av de lag som gör allra flest mål i tyska Bundesliga, och med en weltklassestürmer som Ruud så lär det bli ännu flera. Se upp, Marcus Berg.

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Adrian Mutu
Vilken enorm idiot.

Robinho (Manchester City --> Santos, lån)
Inte lika stor, men ändå, idiot. Kul att han återvänder till sin ungdoms Santos i alla fall.

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar