19 januari 2010

Forest ever Forest

Den vackert belägna City Ground, och den oerhört snygga loggan. Snart i en TV nära dig. Bild: The... Sun.

Nottingham Forest spenderade 8 säsonger i Division 1/Premier League på 90-talet, men 2000-talet - med betoning på de två sista nollorna - var en enda lång prövning för supportrarna av den klubb som så sent som 80/81 vann Europacupen, och mellan 26 november 1977 och 25 november 1978 spelade 42 raka ligamatcher utan att förlora en enda.

Man åkte till och med ner i League One efter en väldigt svag säsong 04/05. Och inte heller gick man upp direkt. Nej, Först tredje säsongen lyckades den gamla storklubben avancera upp till Championship igen. Förra säsongen - comebacken - klarade man sig med nöd och näppe kvar i Championship, med en januari-anställd Billy Davies vid rodret.

Davies är en av ögonbrynshöjande många aktörer i Nottingham som tidigare spenderat tid i svorne ärkerivalen Derby County. Städerna ligger bara drygt 2 mil ifrån varandra i sköna Midlands, och mer precist Nottinghamhsire och Derbyshire. Dock ska det sägas att vissa förorter till Nottingham faktiskt ligger i Derbyshire. Infekterat? Jorå.

De i dagens Nottingham starkast lysande ex-Derbyspelare är ville vessla på topp, Robbie "Hattrick var som helst" Earnshaw, och burväktaren Lee Camp. Earnshaw är inte allt för Derby-fäst, men Camp är född och uppvuxen i Derby, och tog en fast plats i laget redan som nittonåring. Camp har dock radat upp stormatch efter stormatch i Nottinghamtröjan, och det har till och med börjat tisslas och tasslas om en landslagsplats för den forne u21-målvakten.

Och ja, varför inte? Nottingham går ju på som tåget i Championship. Det började knackigt, och efter åtta omgångar låg man ungefär där man slutade förra säsongen. Men sedan dess har man fantastiska 18 raka matcher utan förlust, vilket resulterat i en andraplats i tabellen efter 26 omgångar. Framför allt är det bortaspelet som klickat, och man har ännu inte förlorat utanför Nottingham.

Utöver Earnshaw och Camp är det värt att uppmärksamma några fler spelare i dagens Nottinghamlag.

Wes Morgan - uppvuxen i Nottingham, dock ungdomsspelare i Notts. Tog en brokig väg via amatörfotboll innan en Forest-scout snappade upp honom, och idag är Wes Morgan en av de spelare som City Ground-publiken allra helst sjunger om. Med sina 93 kilo är "You'll never beat Wes Morgan" välmotiverat.

Nicky Shorey - har totalt fallit i glömska hos Aston Villa efter succén i Reading, och är nu på lån i Forest. Blev utvisad nyligen i en för honom vemodig match mot just Reading, men Forest vann och man lär ha enorm nytta av Shoreys spetskompetens i jakten på uppflyttning.
Chris Cohen - förra årets bästa spelare i Forest. Outtröttlig spelfördelare som fått sin skolning i West Ham. Gör dock väldigt lite mål än så länge.

Nathan Tyson
- OK, han är mest känd för en sak. Och ja, det är Derby de möter.

Chris Gunter - För det mesta offensiv högerback i Forest, men kan göra ett lika bra jobb på andra kanten. Gunter är ju också en av walesarna från den där extramt lovande Cardiff-kullen som splittrades allt för tidigt. Gunter följde Gareth Bale till TOttenham, medan Aaron Ramsey dissade Man United och gick till Arsenal.

För att sammanfatta: en bra bit in i säsongen så ser det förbannat lovande ut för en av Englands mest meriterade klubbar, som satsat ungt, billigt och Derby.

/JJ, som i och med detta kan förkunna att bloggen fyller 200 inlägg. Det firar vi med ett hurra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar