11 april 2009

Abruzzo siamo con voi


Abruzzo: Roma är med er. Så även Lazio, och hela Italien.
Bild: Daylife.

Å ena sidan finns det fotboll. Den där 22 spelare är uppdelade i två lag och springer på en 105*67 meter stor plan och försöker skjuta bollen i mål.
Och sen finns det fotboll. Den där klubbar inser att folk inte bara kommer för att se om något av lagen gör mål idag, utan för att man älskar klubben och sporten.

Som när Villarreal och deras President Fernando Roig bjuder alla säsongskortinnehavare som förlorat sina jobb under den finansiella krisen på säsongskort även för nästa säsong.

Och som när Genoa och deras President Enrico Preziosi skäner alla intäkter man får in från matchen mellan Genoa och Juventus till jordbävningsoffren i Abruzzo.

Och som när Lazio och Roma (och domarna) struntar i att man är sina respektive värsta rivaler och ställer sig med armarna runt varandra inför Derby della Capitale som en vacker gest som säger att "vi tänker på er".

Det är den fotbollen som inser att man är världens största folkrörelse. Och använder den makten till något vackert.

------

I en annan del av världen så firar Arsenalfansen idag St. Totteringham's Day - den dag, som infaller årligen, men på lite olika datum, på året då det är matematiskt, teoretiskt och praktiskt fastslaget att Tottenham inte kan komma före Arsenal i ligatabellen.

------

Och hur gick det mellan Roma och Lazio, då? Jodå, Lazio ledde med 2-0 efter 4 minuter och vann till slut med 4-2 efter två röda kort för giallorossi, ett för biancocelesti, och ett 80 meters solomål från vinnarnas vänsterback Kolarov i slutminuterna.

Nu ser vi alla fram emot Stoke - Newcastle.

/JJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar