20 april 2009

All that money and you still play like Numancia

Det ser ju bra ut, i alla fall. Bild: Daylife.

Vi tar upp gamla Barcelona-slagord från den tiden då Mourinho och hans Chelsea retade gallfeber på fotbollseuropa. Men varför? Nej, inte för att Chelsea och Barcelona möts i CL igen, utan: välkommen till en metafor.

Jag pratar förstås om Wembley. Lägger man över 10 miljarder på en ny arena kunde man fan i alla fall sett till att de hade en gräsmatta som inte beboddes av sorkar.

Arsene Wenger var tidigt ute, redan när arenan stod klar, och sa att planen på Wembley kommer att lida av att det inte finns tillräckligt mycket insläpp av luft på arenan. Om nån undrar varför Emirates har sänkningar av lektarsektionen så att det blir en glipa mellan fasaden och taket i varje hörn av arenan, så vet ni nu.

Och finns det en man på den här planeten som vet vad han snackar om så är det Monsieur Wenger. När FA Cup-semifinalerna i helgen spelades på Wembley såg planen ut som JJB Stadium efter att Wigans rugbylag haft sitt lilla roliga dagen innan. Wenger kallade planen i efterhand för skrattretande och sa att någon på FA måste ställas till svars, och Sir Alex Ferguson kallade planen för "död" och medgav att han bänkade Evra, Berbatov och Scholes just på grund av den gröna mattans kondition.
En smärre skandal, med andra ord.

Alla de där pengarna, och planen är fortfarande inte spelbar.

Annan intressant fakta från FA-helgen: Chelseas 2-1 seger innebar Cesc Fabregas första förlust som lagkapten för Gunners.

------

In other news. Zenit St. Petersburg spelade 1-1 borta mot Lokomotiv Moskva i helgen. En liten missräkning för Zenit, men inget mer med det. Förutom att man använde för många icke-ryska spelare; 7, när reglerna säger max 6.

Man hade bytt in både ungraren Huszti och turken Tekke mot de två ryssarna Progrebnyak och Fayzulin, innan man insåg det fatala misstaget. Direkt byttes Roman Shirokov in mot kroaten Ivica Kryjanac. Nu vill man att Ryska FF ska ha överseende med regelbrottet eftersom man bara spelade med otillåtet antal icke-ryssar i 4 minuter. Men frågan kvarstår: hur är det egentligen med räkenkunskaperna, herr Advocaat?

/JJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar