22 april 2009

En catch-up för er som inte orkar kolla text-tv

Viktor Elm är pinsamt bra i cupspelen. Bild: Svenskafans

Onsdagar brukar kännas sådär härligt goa. Bara två dagar till helg, en hel del fotboll på TV:n och det är billigt att gå ut och ta ett par öl. Inget ölande den här kvällen dock, istället bjöds det på riktigt intressant fotboll lite här och var.

Precis som jag skrev om i onsdags spelade Heerenveen semifinal i den holländska cupen idag. Matchen slutade precis, och slutresultatet skrevs till 2-0. Vem som gjorde 1-0 behöver väl knappast nämnas, Viktor fick faktiskt starta på mittfältet men satte 1-0 redan efter 10 minuters spel. Den målfarlige kroaten Pranjic gjorde sedan 2-0 i 84:e och då var allting klart. Patrik Ingelsten satt på bänken hela matchen då Heerenveen bytte in reservmålvakten Vandenbussche i halvtid samt norrmannen Elyounossi och brassen Henrique i slutet. Notera att deras förstemålvakt är Hans Vonk, som spelade för Ajax någon gång på forntiden. Nu väntar den gamle svenskklubben Twente i finalen, och J&J hoppas såklart stenhårt på att Heerenveen ska ta sin första titel någonsin i den matchen.

Kommer ni ihåg krulltotten Peter Graulund? Tvåmålsskytt idag mot Sönderjyske för sitt Aarhus. En profil som kanske inte fick ut 100% av sin potential i Helsingborg, men man lär komma ihåg honom åtminstone ett par år till. Ytterligare en nordisk målskytt att hålla reda på; Djuric, som gjorde 1-0 för Zurich. Han var väl den enda oprövade spelaren Lars-Roland/Lars-Tommy vågat använda i en superviktig kvalmatch (mot Danmark) fram till Rasmus match mot Portugal.

Det blev fyra utvisningar mellan Osasuna och Malaga, varav tre tilldelades Osasuna. Osasuna, i desperat behov av poäng, ledde med 2-1 innan den första utvisningen. Vad säger man som manager efter nåt sånt? Om vi fortsätter på Spanienspåret är Valencia en mer enmanshow än vad Liverpool var för några år sedan. 2-1 mot Betis, Villa tvåmålsskytt. Kanske är bäst för Valencia om han säljs till sommaren, så man både får ihop ekonomin och slippa vara så beroende av en spelare.

Det pågår även en match för fullt just nu i den tyska cupen, semifinal mellan Hamburg och Werder Bremen. Det stod 1-1 efter full tid. Två rätt jämnstarka lag, men å andra sidan har Bremen en viss Diego och HSV fick otroligt underskattade Jarolim direkt utvisad på stopptid. Rosenberg fick ersätta ärkesopan Hugo Almeida i slutet av ordinarie speltid.

I natt är det CONCACAF-final mellan Cruz Azul och Atalante, samt lite Copa Libertadores. Dom som har en Sydamerikafetisch rekommenderas varmt att sitta uppe och kolla hela natten lång.

/JH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar