06 april 2009

CL: Kvartsfinalsoraklet har talat

Die Meister, die Besten, les meilleurs equipes, the champions.
Bild: ChampionsLeague2009.


Asfalten börjar andas, kvinnorna blir vackrare, klockjäveln ska ställas fram en timme, och att solen känns mot huden. Ett minst lika säkert vårtecken som alla dessa är att den där speciella Champions League-ångesten börjar susa runt som en extra mineral i blodet. Förutsatt att man håller på ett lag som är tillräckligt bra för att ha tagit sig så här långt, alltså. Annars är det bara att luta sig tillbaka med en Heineken, insupa atmosfären och njuta.

Om ni vill ta bort alla dessa underbara känslor som gör att man vet att man lever, rekommenderar jag er att läsa vidare och ta reda på vilka lag som kommer att gå till semifinal i världens största klubblagsturnering.

7/4, 15/4: Villarreal - Arsenal
Med tanke på hur ofantligt tråkiga mötena mellan Pool och Chelsea är, så lär jag säga att Villarreal - Arsenal är kvartens mest känsloladdade möte. Alla minns vi väll Riquelmes straffmiss för tre år sedan, och hur han efter den kvällen inte varit densamma. Tyvärr för Villarreals del så kan man inte se fram emot någon revansch nu. Försvaret är för glest även om Gonzalo nu är tillbaka, och Arsenal ligger rent allmänt på en högre nivå.

7/4, 15/4: Manchester United - Porto
United skjuter mest i hela Premier League. De lär man ha nytta av när man ställs mot Porto och deras minst sagt darriga målvakt Helton. Porto har dock bra minnen från CL-möten med Man Utd; 03/04 när man gick hela vägen så slog man ut United efter ett sent mål på Old Trafford. En sån historia kan föda mirakel hos underdogs. United har darrat betänkligt på senare tid, men i Champions League skärper man till sig och tar sig vidare till en helengelsk semi med Arsenal.

8/4, 17/4: Liverpool - Chelsea
Mest svårtippad. De har mötts de tre senaste åren i slutspelet i CL, och Liverpool vann de två första innan Chelsea äntligen fick triumfera förra säsongen. Efter överkörningarna av Real Madrid och man Utd lär Pool ses som favoriter till CL-titeln. Och de lär kunna slå ut ett Chelsea som har haft det svårt mot topplagen i år. Liverpool till semi.

8/4, 14/4: Barcelona - Bayern München
Det hade allt sedan lottningen blev klar snackats om att Bayern har ett inte allt för imponerande försvarsspel, men att de trots allt var tyskar, och tyskar vet att bita ihop när det gäller. Sen kom 1-5-knocken mot Wolfsburg i helgen, och även om det bara var tysk krigslist så är bara de engelska lagen tillräckligt smarta och drillade för att kunna stoppa Barcas offensiv.

/JJ

7/4, 15/4: Villarreal - Arsenal
Arsenal har snart 20 raka utan förlust i ligan, den enda förlusten på ganska lång tid är matchen mot Roma som man sedan vann på straffar, annars får man gå tillbaka till slutet av förra året för att finna en förlust. Notera dock att de tre senaste förlusterna kommit i cuperna. Villarreal är enormt tunna och kommer ha det väldigt tungt efter Santi Cazorlas skada. Det känns som att de måste göra två enorma matcher för att ens ha chans att gå vidare.

7/4, 15/4: Manchester United - Porto
Det enda som kan stoppa ManU från att ta minst ytterligare någon titel i år är om de skulle få mängder med skador. Tror dessutom dom är oerhört starka efter Villa-vinsten, men någon CL-vinst blir det inte. Portos CL-rutin och centrallinje ska inte underskattas, och har man en offensiv kraft som heter Hulk är man bra.

8/4, 17/4: Liverpool - Chelsea
Liverpool är alltid så tråkigt förutsägbara. Det är klart dom går vidare!

8/4, 14/4: Barcelona - Bayern München
Tyskarna kan sprattla till när det är nära en final, och Barcelonas form är lite tvivelaktig, men äh. Barcelona klarar det med lite problem. Bayerns defensiv är inte top notch, Barcelonas offensiv är det.

/JH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar